Algemeen

Bestuur IVN verrast met
'Duurzaam Compliment'

HELLENDOORN/NIJVERDAL – Ineke Akihary van de Jan Barbierschool uit Hellendoorn heeft op woensdagavond 27 maart in het BuitenCentrum het Duurzaam Compliment overhandigd aan de leden van de IVN. Het kunstwerk werd overhandigd aan voorzitter Laurens Oude Voshaar van IVN Hellendoorn-Nijverdal. Het IVN ontvangt het kunstwerk voor een periode van zes tot acht weken, als waardering voor haar inzet op het gebied van educatie en alle andere (duurzame) activiteiten.

Het IVN houdt zich bezig op het totale terrein van natuur en milieu. De leden organiseren cursussen en activiteiten voor jong en oud. Ineke noemde bij de overhandiging specifiek de inzet van een groot aantal vrijwilligers in een groot aantal werkgroepen én de Jeugdnatuurclub van de Sallandse Heuvelrug. Reden genoeg voor het personeel van de Jan Barbierschool om het IVN te kiezen als volgende ontvanger van het Compliment. Zelf kreeg de school het Duurzaam Compliment eerder dit jaar van de werkgroep Haarle Energieneutraal. Op haar beurt kiest de IVN over een kleine twee maand een nieuwe persoon, groep of organisatie uit, die zij dit 'reizende kunstwerk' gaat overhandigen.

Het Reizende Duurzame Compliment is een initiatief van Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn. De Stichting wil hiermee mensen, groepen, organisaties in het zonnetje te zetten die zich inzetten voor een duurzame samenleving in de gemeente Hellendoorn. Het kunstwerk wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich heeft onderscheiden op het terrein van duurzaamheid in de afgelopen jaren of aan een persoon of organisatie die zich sterk heeft gemaakt om initiatieven te ontplooien voor de verduurzaming van de gemeente Hellendoorn richting 2050. Het kunstwerk is vervaardigd door Monique Nijmeijer uit Wierden. Het is een houten sculptuur, waar je bijvoorbeeld een juichend persoon in kunt zien. Het glaskunstwerk in de sculptuur is het logo van het Platform, waarin zowel bladeren als een vlinder herkent kunnen worden, als symbolen van de flora en de fauna van onze aarde. De kleuren groen en blauw symboliseren het water en de natuur waarvoor we als mens verantwoordelijk zijn. Ook is in het kunstwerk het wapen van de gemeente gestileerd afgebeeld.