Algemeen

23ste Historisch Festival in
Luttenberg op nieuw terrein

LUTTENBERG – De Laarman organiseert op zondag 21 juli het 23e Historisch Festival in Luttenberg. Van 10.00 uur tot 17.00 uur staan er op het nieuwe festivalterrein, naast manege Luttenberg, oldtimer landbouwtrekkers, auto’s, vrachtwagens, brommers en specials. Op verschillende plaatsen op het festivalterrein en in de centrale arena zijn demonstraties van oude ambachten zoals een mobiele smederij en een houtzagerij.

De dorsploeg van De Laarman verzorgt demonstraties met de Thomassenmotor voor de dorsmolen. Bovendien is er een wedstrijd trekker-ringsteken, met een trekker over een mega wip-wap of het driespan Belgische paarden (Belsen) zijn de hoogtepunten van de spektakelmomenten.

Op de braderie staan standhouders met onderdelen, miniaturen en gereedschappen. In de kinderhoek vermaken ervaren begeleidsters de kinderen met schmink, tekenen, liedjes, spelletjes en bussengooien. Er staat een springkussen en er is een kinderboerderij. Kinderen die dat durven kunnen meeglijden op de slèpmat van de trekkerslèp (met de tuinbouwtrekker).

In de Tiroler hut staat het koor de Stuwzangers uit Vilsteren voor live-optredens. In de sfeervolle feesttent klinkt muziek uit de jaren zestig en zeventig. Dit is de ontmoetingsplaats voor sterke verhalen; er hangen bovendien mooie foto’s voor oldtimerliefhebbers.

De entreeprijs is vijf euro per persoon. Onder begeleiding van een volwassene hebben kinderen tot twaalf jaar gratis toegang.