Afbeelding

Open Huis naaiatelier van het Dekenproject met Naald en Draad

Algemeen

NIJVERDAL – Ook dit jaar liften de dames van het Dekenproject mee met het Open Huis van de Kunstfabriek Nijverdal op zaterdag 13 en zondag 14 april van 11.00 tot 16.00 uur. Hun naaiatelier bevindt zich namelijk in hetzelfde gebouw op de eerste verdieping boven de ateliers van de Kunstfabriek.

Het dekenproject met Naald en Draad ontstond circa 2,5 jaar geleden, toen het oude project zuster Petronella stopte. Een achttal fervente naaisters staken de koppen bij elkaar en startten een totaal nieuw dekenproject. Het bouwbedrijf Ter Steege uit Rijssen stelde belangeloos, een paar, nog vrijstaande kantoren boven de Kunstfabriek ter beschikking. Er werden wat tafels en naaimachines bij elkaar gescharreld, en de dames konden van start. Inmiddels zijn honderdtallen kinder- en babydekentjes gemaakt en via de Stichting Roec met een vrachtauto naar Roemenië, Hongarije, Slowakije en Oekraïne vervoerd en daar uitgedeeld. Het deel voor de Filipijnen gaat via de Stichting Heeten per containerschip vanaf Rotterdam. De dekens worden samengesteld uit oude dekbedhoezen en vulmateriaal. Bij zowel particulieren als fabrikanten worden overtollige materialen verzameld. Het aanbod fluctueert, tot nu toe hebben de dames niet zonder gezeten.

Welkom

Maar dekbedhoezen en breiwol zijn altijd welkom. Even contact opnemen met: Sineke Slump: 06-27848527. Verder worden er veel sokken, vestjes, mutsen, sjaals, babydekentjes en knuffels gebreid en gehaakt, zowel door particulieren als in een breicafé. Maar ook de dames van het dekenproject dragen hun ‘steentje’ bij. De gehaakte en gebreide zaken gaan samen met de dekentjes naar de genoemde landen.

Winkeltje

Tijdens de open dagen zullen in een klein winkeltje diverse artikelen worden verkocht. De opbrengst is voor de kas. De naaimachines moeten onderhouden en soms vernieuwd worden. De locatie is PC. Stamstraat bij achteringang terrein van Ten Cate. Er staan borden.

Afbeelding