Afbeelding

Nieuwe verkeerslichten kruising De Joncheerelaan met Trompweg/Van Limburg Stirumstraat

Algemeen

NIJVERDAL -  De verkeerslichten aan de Joncheerelaan, ter hoogte van de Trompweg/Van Limburg Stirumstraat in Nijverdal zijn aan het einde van hun levensduur. Dat geldt ook voor de technische besturing daarvan. Daarom vervangt aannemer Heijmans deze verkeerslichten in opdracht van de gemeente Hellendoorn. Dit gebeurt in twee fases in de periode van maandag 4 december tot en met 20 december. Zowel fietsers als gemotoriseerd verkeer worden omgeleid.  

Nieuw radarsysteem

De verkeerslichten worden vernieuwd, de masten worden opnieuw gebruikt en geschilderd. De detectie die onder het wegdek van de Joncheerelaan ligt wordt vervangen, net als de leidingen onder de fietspaden aan de Joncheerelaan. Een nieuw radarsysteem moet ervoor zorgen dat er beter rekening gehouden wordt met voetgangers die minder goed ter been zijn of grotere groepen voetgangers die willen oversteken. Door dit systeem wordt de tijd waarop het verkeerslicht op groen staat automatisch aangepast. 

Werkzaamheden in twee fases

De aannemer werkt in twee fases in dit project. De data zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

4 tot en met 8 december - Afsluiting Van Limburg Stirumstraat – en deel fietspad De Joncheerelaan (oostzijde)

Fietsers en motorvoertuigen richting Het Ravijn worden omgeleid via de Meester Ponsteenlaan richting de Joncheerelaan. Doorgaand fietsverkeer van Nijverdal naar Hellendoorn via de aanliggende woonwijk (het Rode Dorp).

11 tot en met 15 december - Afsluiting Trompweg en deel fietspad De Joncheerelaan (westzijde)

Fietsers en motorvoertuigen worden omgeleid via de Piet Heinweg, De Ruyterweg en Van Speykstraat. Doorgaand fietsverkeer van Hellendoorn naar Nijverdal via de aanliggende woonwijken. 

Tenslotte wordt de detectie in het wegdek van de Joncheerelaan vervangen, waardoor de wegen telkens een moment afgesloten worden voor het verkeer. Er worden dan verkeersregelaars ingezet. Doorgaand verkeer op de Joncheerelaan blijft mogelijk.