Roland en Esther van den Houten
Roland en Esther van den Houten EVI Verlichting

EVI Verlichting: al 70 jaar een inspirerende lampenwinkel met lampen van klassiek tot design

Algemeen

RIJSSEN - Wie inspiratie op wil doen wat lampen en verlichting betreft, kan daarvoor al 70 jaar terecht bij EVI Verlichting aan de Wierdensestraat 52 in Rijssen. Het karakteristieke pand herbergt op drie verdiepingen een uitgebreide collectie lampen, van klassiek tot actueel en in elke prijscategorie.

De verlichtingsspeciaalzaak wordt nu geleid door de derde generatie, Roland en Esther van den Houten. In de sfeervolle zaak hangt en staat een keur aan lampen: vloerlampen, hanglampen, plafondlampen, tafellampen, wandlampen en daarnaast nog buitenlampen. “Trendy op dit moment zijn de railsystemen”, zegt Roland van den Houten. “Deze systemen, op maat, kunnen strak aan het plafond bevestigd worden, maar ook zwevend. De klant kan er spots of hanglampen inklikken en kan zo een eigen verlichting samenstellen. Ideaal bijvoorbeeld boven een keuken.” De rails zijn leverbaar in brons, staal, wit en zwart.

Van klassiek tot modern
Bij EVI is elke lampensoort verkrijgbaar; in de zaak is moderne en klassieke verlichting te zien in alle stijlen. Evenals meerdere gerenommeerde merken, waaronder design verlichting van merken By Eve en Cinque, met hun exclusieve en stijlvolle collectie.
De collecties lampen zijn ook te zien op de website van EVI. “De websites zijn voor ons heel belangrijk geworden. Hierdoor weten klanten uit het hele land ons te vinden”, vertelt Van den Houten. EVI Verlichting heeft twee websites voor haar collectie: www.lampenhuis.nl en www.eviverlichting.nl.

Tiffany
Daarnaast heeft het lampenhuis als nichemarkt een grote collectie Tiffanylampen. Ambachtelijke glaskunst, kleurrijk en bijzonder. “We zijn één van de weinige lampenwinkels in Nederland die Tiffany in hun collectie hebben. De leveranciers komen uit Europa, en de lampen worden ook verkocht in heel Europa. Vooral via onze websites, www.tiffanylampenhuis.nl en www.tiffanylampenhaus.de, maar de klanten rijden hiervoor ook honderden kilometers naar Rijssen.”

Sfeer creëren met verlichting, daarover kan elke klant deskundig geïnformeerd worden, of het nu over één lamp in de woonkamer gaat of over de verlichting van een restaurant. Bij de zaak kunnen zowel bedrijven als particulieren terecht voor een verlichtingsplan. Bijzonder is ook dat lampen op maat gemaakt en door de klant zelf samengesteld kunnen worden bij EVI. Desgewenst worden ook bij particulieren lampen thuis opgehangen.

EVI Verlichting is te vinden aan de Wierdensestraat 52 in Rijssen. Direct naast de zaak is een grote gratis parkeergelegenheid. Donderdagavond is er koopavond tot 21.00 uur. Op de websites is meer informatie te vinden: www.lampenhuis.nl, www.eviverlichting.nl, www.tiffanylampenhuis.nl, www.tiffanylampenhaus.de