Afbeelding

Opening Eigen Oogst

Algemeen

NIJVERDAL – In De Smidse is het nu elke middag feest! Een maand lang een feest van kleuren en vormen waar iedereen gratis van kan genieten. Vrijdagavond opende cultuurburgemeester Jan Verhoek de twintigste tentoonstelling van werken van amateurkunstenaars uit de gemeente.

In verband met de weersomstandigheden had het bestuur besloten de opening niet zoals gebruikelijk buiten te laten plaats vinden, maar in het gebouw. Dat hield wel in dat de belangstellenden tot op de trap stonden. Voorzitter Rinke Slump heette iedereen welkom en bedankte sponsors en kunstenaars.

Vervolgens hield de cultuurburgemeester een toespraak: “Meestal oogst je buiten in oktober, maar hier brengen we in november de mooie oogst naar binnen.”Hij had bewondering voor de kunstenaars die het aandurfden om hun ‘kindje’ los te laten. Verder prees hij het niveau van de expositie en zei te hopen dat iedereen ervan zou genieten. “Om van kunst te genieten hoef je er geen verstand van te hebben, net zo als je geen wijnkenner hoeft te zijn om van lekker glas wijn te genieten”, merkte hij op.

Initiatiefnemers in het zonnetje

Omdat deze Eigen Oogst de twintigste editie is, werden de initiatiefnemers van het eerste uur Karin Zwaving, Aly Miskotte en Annejet van Stekelenburg in het zonnetje gezet en met een boeket bloemen gehuldigd. Ook Femke de Kleine hoort bij de ‘oermoeders’ van Eigen Oogst maar was niet bij de opening en staat niet op de foto.

Openingstijden

Elke dag is Eigen Oogst van 13.00 tot 17.00 uur geopend en donderdagavond extra van 19.00 tot 21.00 uur. Elke zondagmiddag is er live-muziek en ook komende zaterdagmiddag.Eigen Oogst is een aanrader voor iedereen.