Afbeelding

Bruisend Nijverdal in Brandende zon

Algemeen

NIJVERDAL - Vele bezoekers trotseerden zondag de hitte om een kijkje te nemen bij de braderie in het centrum van Nijverdal. Op verschillende plekken was er muzikaal vertier. Om de dorst te lessen, was het zoeken naar een plekje op het terras. Ook bij de ijssalons was het topdrukte. De kermis op de evenementeweide zorgde voor het nodige vertier: eendjes hengelen, zwieren en zwaaien in een van de attracties of samen gokken. Daar waar de oudere jeugd en volwassenen in de avonduren werden vermaakt door Frans Bauer, Frans Duits en Stef Ekkel maakten Kareltje en Jasmijn er zondagmiddag een feest van voor de jongste Nijverdallers. In een grote polonaise ging de stoet door de warme tent.

Het werd dan ook een hele toffe editie van Bruisend Nijverdal 2023, de 12e keer dat dit mooie feest werd georganiseerd. Dit jaar was anders dan men gewend was! Toch was het van 7 tot en met 10 september knallen in Nijverdal! En dit jaar niet meer op het marktplein, maar wel op de evenementenweide! Nog groter, nog mooier!

Prikkelarme kermis

Op de laatste dag organiseerde Bruisend Nijverdal een speciale prikkelarme kermis. Wanneer de feesttent open was, was de kermis open: 4 dagen lang. Voor veel mensen zorgt dit voor veel plezier, maar helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Denk aan bijvoorbeeld mensen met autisme, epilepsie of ADHD. Zij mijden vaak de kermis juist vanwege de geluiden en lichteffecten. Daarom organiseerde Bruisend Nijverdal een prikkelarme kermis op zondag 10 september. Tijdens deze speciale periode probeerde men de storende elementen te minimaliseren. Rook en lichtflitsen werden zoveel mogelijk beperkt, terwijl de muziek gedempt werd (minder dan 35 decibel). Bovendien kregen bezoekers ruim de tijd om in en uit de attracties te stappen, en werden de draaisnelheden waar mogelijk aangepast. Het mooie is dat deze prikkelarme kermis niet exclusief was voor mensen met een beperking. Iedereen was welkom om deel te nemen, ook degenen zonder beperking, die gewoon op zoek waren naar een “lekker rustige” ronde op de kermis. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding