Afbeelding

Nieuwe inrichting voor Bergleidingweg in Nijverdal

Algemeen

NIJVERDAL - Het riool in de Bergleidingweg, de Da Costastraat en in een klein deel van de Vondelstraat is aan vervanging toe. Deze noodzakelijke werkzaamheden grijpt de gemeente Hellendoorn aan om de Bergleidingweg ook opnieuw in te richten. De werkzaamheden beginnen in het najaar van 2024.

Wat gaat er gebeuren?

De nieuwe riolering zorgt ervoor dat hemelwater en vuil water gescheiden worden. Op de rijbaan van de Bergleidingweg komt zwart asfalt met links en rechts rode fietsstroken. Bij de herinrichting is het uitgangspunt dat de bomen zoveel mogelijk behouden blijven. Zij zijn bepalend voor het straatbeeld en voorkomen hittestress. Tussen de bomen komen parkeerplaatsen. Het is nog niet duidelijk hoe lang de werkzaamheden duren. Volgens de voorlopige planning beginnen de werkzaamheden in het najaar van 2024. 

Inloopavond 

Binnenkort houdt de gemeente een inloopavond voor bewoners van de betreffende straten. Zij hebben hier bericht over ontvangen. Medewerkers van de gemeente leggen graag uit hoe het plan eruit ziet en ze beantwoorden de vragen die er leven.