Afbeelding

Veel te zien en te beleven tijdens de Nacht van Nijverdal

Algemeen

NIJVERDAL - Niet meer weg te denken in Nijverdal, de grote markt met aansluitend de Nacht van Nijverdal. Op vrijdag 19 mei bruist het van de gezelligheid tijdens het jaarlijkse evenement in het centrum van ons dorp. Verspreid over het hele centrum zullen vanaf 14.00 uur live muziek, kermis, entertainment en tientallen kraampjes voor gezelligheid zorgen voor jong en oud.

Traditiegetrouw wordt de Nacht van Nijverdal georganiseerd op de vrijdag na Hemelvaart. Het evenement staat bekend om zijn grote (nacht-)markt die verspreid over een groot deel van het centrum opgesteld staat. De markt start om 14.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De kermis is zoals elk jaar op het Marktplein te vinden. Tijdens de nachtmarkt is de Grotestraat afgesloten voor autoverkeer.

’s Middags is er al van alles te beleven. Urenlang slenteren langs de tientallen kraampjes of lekker shoppen bij de winkels. Zij zullen namelijk de hele dag en avond geopend zijn. Bij de Budde is er een kindermiddag, bij New York Pizza kunnen de kids pizza’s komen bakken en ook Grandcafé Toi Toi biedt een kinderprogramma met de Buurman & Buurman kindershow.

Maar ‘s avonds barst het feest pas echt los! Op meerdere plekken in het centrum is live muziek te horen van diverse live bands en dj’s. Veel Nijverdalse horecagelegenheden hebben gerenommeerde artiesten uitgenodigd die er samen met de Nijverdallers een écht feestje van gaan maken. Er is die avond een breed aanbod aan muziekstijlen. Bij De Budde staat wederom een groot buitenpodium. DJ Lars zorgt er samen met de band Achtung voor dat het een feest wordt om niet te vergeten. Voor de liefhebbers van vinyl is On The Rocks het domein. Bij Sirtaki treedt de lokale band de Sofa Rockers op en bij in de Gauwe Geit staat Play it Again op de bühne. Liefhebbers van Hollandstalig zijn op plek bij De Kachel: De Kachel gaat Hazes met Ronald Reinhart on stage. Bij Murphy’s Nijverdal borrelt een bak energie en show los met de band Poelepetaten en bij Grandcafé Toi Toi gaat het los met De Feestdirecteuren en Q5. Strijk neer bij Uncle Sam op het buitenterras en geniet van een afterparty of kom lekker smikkelen bij de Smikkelshop. Zij verwennen de inwendige mens met warme snacks van de braadpan. Houd je van een disco zonder al te veel lawaai, dan kun je terecht bij de silent disco bij New York Pizza. Kortom, voor elk wat wils. Dat mag je niet missen. De buitenoptredens eindigen om 01.00 uur en zijn gratis toegankelijk!