Niek (midden) moet zijn inzameling voor de Nierstichting uitstellen vanwege een knieblessure.
Niek (midden) moet zijn inzameling voor de Nierstichting uitstellen vanwege een knieblessure.

Niek moet strijd op Pieterpad uitstellen

Algemeen

NIJVERDAL – Goed en minder goed nieuws voor Niek Dijkstra. De Nijverdaller heeft het streefbedrag van maar liefst € 3.000 gehaald. Echter moet de hardloper zijn uitdaging uitstellen vanwege een knieblessure.

“Wat hebben we mooie donaties ontvangen waarvoor we iedereen dankbaar zijn. Naast de euforie van dit succes hebben we ook een moeilijke beslissing moeten nemen”, geeft Niek op zijn social media aan.

Om het Pieterpad in één keer hardlopend af te leggen is vanzelfsprekend 100 procent fitheid een must. De afgelopen weken kampte Niek met een knieblessure waardoor zijn voorbereiding op deze tocht voor zes weken wegviel. Inmiddels gaat het met de blessure beter ,echter niet voldoende om begin april geheel fit aan deze uitdaging te beginnen. “We hebben daarom het lastige besluit moeten nemen om de uitdaging begin april niet door te laten gaan.” Een moeilijke beslissing voor de hardloper, die al meerdere lange afstanden op zijn naam heeft staan. “Een fit lichaam is het allerbelangrijkst. We hebben alle vertrouwen dat dit goedkomt, waardoor we de uitdaging ook niet afstellen maar uitstellen.”

De nieuwe startdatum waarop Niek het 498 kilometerslange Pieterpad in één keer hardlopend af gaat leggen wordt dinsdag 19 september. Niek wil die route gaan rennen voor zijn kameraad Sander, die onlangs een nier heeft gekregen van zijn zus. Hij laat zich daarbij sponsoren, om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Nierstichting. “Een bijkomend voordeel: we hebben nog een tijdje langer om meer geld op te halen voor de Nierstichting!” Wie Niek Dijkstra en de Nierstichting wil steunen, kan donderen via actie.nierstichting.nl/fundraisers/niek-dijkstra.